Wörtti-toiminta: etsitään uusia tukihenkilöitä

Vapaaehtoistoiminnalla tukea nuorille

Kuvassa Viivi Ahde ja Essi Pöytälaakso

Wörtti-toiminnassa koulutetaan vapaaehtoistoimijoita tukihenkilöiksi 18-29-vuotiaille nuorille. Tukihenkilöt toimivat asumisen ja arjen tukena Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla ja Riihimäellä. Itsenäisesti asuva nuori voi kaivata tsempparia, luotettavaa kuuntelijaa ja apua arjen pyörityksessä. Pienellä tuella voi saada ihmeitä aikaan. Nuoren muuttaessa itsenäisesti asumaan, tekee hän monia asioita ensimmäistä kertaa yksin ja itse. Tukihenkilön tarkoituksena on olla nuoren tukena arkisissa asioissa, koska toisinaan nuorella ei ole luontaista verkostoa. Kyse on siis tuiki tavallisista nuorista, jotka tarvitsevat arkeensa tukea.

Lisätietoja toiminnasta.


Tarvitsemme koko ajan uusia vapaaehtoisia toimintaan mukaan, koska nuoria on. Vapaaehtoistoiminnalla voidaan ennaltaehkäistä asumisen kriisiytymistä pienin teoin. Lähtemällä mukaan vapaaehtoistoimintaan saa osallistuja itselleen uusia kokemuksia, lisää osaamista sekä voi mahdollisesti kartuttaa opintojaan. Usein vapaaehtoistoimijat kertovat kuitenkin tärkeimpänä antina hyvän olon tunteen, jonka saa ollessaan avuksi ja hyödyksi. Vapaaehtoistoiminta on mitä mainioin harrastus, minkä ikäiselle henkilölle tahansa.

Me toivomme, että tukihenkilö sitoutuu vuodeksi toimintaan ja hänellä on antaa omasta ajastaan nuorelle noin 5 tuntia kuukaudessa (2 tapaamista). Tukihenkilön on oltava täysi-ikäinen, joka hallitsee itsenäisen asumisen, muuten meillä ei ole kriteerejä tukihenkilöksi haluavalle.Seuraavat uusien tukihenkilöiden koulutukset ja niihin ilmoittautuminen.


Lisätietoja:

Viivi Ahde | vapaaehtoistoiminnan koordinaattori | 040 587 0002 | viivi.ahde(a)hnay.fi

Essi Pöytälaakso | toiminnanohjaaja | 040 1971 689 | essi.poytalaakso(a)hnay.fi