Wörtti – toiminta

Wörtti-toiminnassa koulutetaan vapaaehtoisia tukihenkilöitä 18-29 vuotiaille nuorille asumisen ja arjen tueksi. Toiminta-alueena on Hyvinkää, Riihimäki, Järvenpää ja Kerava. Jokainen nuori sekä tukihenkilö tavataan henkilökohtaisesti, jotta tukipari sopisi mahdollisimman hyvin yhteen. Tukihenkilöt ovat vaitiolovelvollisia. Tukihenkilö ei kanna vastuuta nuoresta ja hänen tekemisestä, vaan tukee nuorta pärjäämään itsenäisesti arjessaan. Nuorille ja tukihenkilöille tarjotaan säännöllisesti virkistystoimintaa mm. retkeilyn, ulkoilun, kulttuurin tai liikunnan parissa. 

Täyttämällä Wörtti-hakemuksen pääset mukaan toimintaan.Nuori

Kenelle tukihenkilö?

18-29 -vuotiaalle nuorelle, joka tarvitsee tukea arjessaan asumiseen ja itsenäiseen elämiseen liittyvissä asioissa. Tukihenkilö ei korvaa ammattilaisen antamaan tukea, vaan on nuoren tukena tavallisen ihmisen tiedoilla ja taidoilla. 

Mitä tukihenkilön kanssa voi tehdä?

Nuori ja tukihenkilö sopivat yhdessä mitä tekevät tapaamisillaan. Tapaamiset voivat sisältää mm. keskustelua, arjen taitojen harjoittelua, viranomaisasiointia, ulkoilua tai muuta vapaa-ajan tekemistä. 

Kuinka pitkäksi ajaksi tukihenkilön saa?

Tukisuhde on vuoden pituinen ja tapaamisia on vähintään 2 kertaa kuukaudessa. Tukisuhteesta tehdään sopimus, jonka allekirjoittavat nuori, tukihenkilö sekä Wörtti-toiminnan työntekijä. 

Miten tukihenkilön saa?

Nuori täyttää Wörtti-hakemuksen, jonka jälkeen Wörtti-toiminnan työntekijä on yhteydessä häneen ja sopii tapaamisen. Nuoren odottaessa sopivan tukihenkilön löytymistä, voi hän osallistua Wörtin toimintaan.


Tukihenkilö

Kuka voi ryhtyä vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi?

Tukihenkilöksi voi ryhtyä täysi-ikäinen itsenäisesti asuva henkilö, jolla on kykyä tukea ja opastaa nuorta arjen asioissa. Jokainen tukihenkilöksi haluava suorittaa koulutuksen sekä hänet haastatellaan. Tukihenkilö on mukana toiminnassa oman halunsa, kykynsä, elämäntilanteensa ja aikataulunsa mukaisesti. Tukihenkilö sitoutuu mukaan toimintaan vuodeksi. Vapaaehtoistoiminta on harrastus, ei työ.

Millainen tukihenkilökoulutus on ja miten se järjestetään?

Koulutus suoritetaan itsenäisesti Howspace-alustalla. Osallistuja voi suorittaa koulutuksen itselleen sopivana ajankohtana ja sen voi halutessaan keskeyttää sekä jatkaa myöhemmin. Koulutus on maksuton ja sen suorittamiseen menee aikaa noin 2 tuntia. Koulutus antaa osallistujalle valmiudet toimia Wörtti-toiminnassa vapaaehtoisena tukihenkilönä. Lisätietoa koulutuksesta saat etusivun ajankohtaisista

Mikäli sinun ei ole mahdollista suorittaa koulutusta Howspace-alustalla, olethan yhteydessä Wörtti-toiminnan työntekijään (yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta).

Mitä tukihenkilö saa toiminnasta?

Toiminnassa tukihenkilöille järjestetään säännöllisesti vertaistapaamisia ja virkistystoimintaa (retkiä ja muita tapahtumia). Wörtti-toiminnan työntekijät ovat tukena koko tukisuhteen keston. Toiminnasta voit saada uusia kokemuksia, elämyksiä, osaamista ja ihmissuhteita.

Miten tukihenkilöksi pääsee?

Täyttämällä Wörtti-hakemuksen ilmoittaudut koulutukseen ja sinulle lähetetään sähköpostiin linkki, jolla pääset osallistumaan Wörtti-toiminnan tukihenkilökoulutukseen Howspace-alustalla. Kirjautumislinkki saattaa mennä roskapostiin, joten muista tarkistaa myös se.

Koulutuksen jälkeen sinut kutsutaan alkuhaastatteluun.


Tukihenkilöiden info-alusta

Täältä pääset Wörtti-toiminnan tukihenkilöille tarkoitettuun alustaan, johon on koottu hyödyllisiä linkkejä, ajankohtaisia tiedotteita sekä vinkkejä. Päästäksesi alustalle tarvitset salasanan, jonka saat Wörtti-toiminnan työntekijöiltä.


2024 Wörtti-polku

2023 Wörtti-toiminnan esite 

2023 Wörtti-mainos


Ota yhteyttä!

Viivi Ahde, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

040 587 0002 | viivi.ahde@hnay.fi

Essi Pöytälaakso, vapaaehtoistoiminnan ohjaaja

040 197 1689 | essi.poytalaakso@hnay.fi