Asunnon hakijalle

Asunnon hakeminen

Hyvinkään Nuorisoasunnot ovat tarkoitettu ensisijaisesti työssä käyville tai työelämään hakeutuville 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille. Nuorisoasuntoihin haetaan sähköisellä asunnonhaku lomakkeella. Hakemukseen pääset täyttämään sivun reunassa olevasta palkista.

Hakemuksesi on voimassa 4 kuukautta. Hakemuksesi pysyy edelleen voimassa vain täyttämällä se uudelleen ennen 4 kk:n määräajan täyttymistä. Hakemuksen täytettyäsi saat tunnuksen, jolla pääset uusimaan hakemuksesi, tai muuttamaan hakemuksen tietoja. Saat tunnuksen myös sähköpostiisi.


Hakemuksen täyttäminen

On tärkeää, että hakemus on täytetty oikein. Voit tarvittaessa pyytää apua hakemuksen täyttämiseen yhdistyksen työntekijältä. Tässä ohjeita hakemuksen täyttämiseen:

-Laita ammattiin se mitä päätyöksesi teet, tai minkä alan koulutus sinulla on. Lisätietoihin kohtaan voit selvittää tilannettasi tarkemmin.
-Tuloihin laitetaan bruttotulot, eli tulot joista ei ole vähennetty veroja tai muita maksuja. Jos olet esim. vuokratyöläinen tai teet keikkaa, voit selvittää tuloja vielä lisätietoja kohdassa. Älä laita itsellesi sellaisia tuloja hakemukseen, mitkä eivät pidä paikkaansa.
-Jos asut kotona ja olet itsenäistymässä, älä laita itseäsi asunnottomaksi.
-Jos asunnollasi on kiire, voit selventää asiaa hakemuksessa.Tarkasta kuitenkin, että yhteystiedot ovat oikein ja ajantasalla.
– Jos tilanteesi muuttuu, esim saat työpaikan, käy lisäämässä se hakemuksesi.
-Jos saat kutsun haastatteluun ja olet saanut muualta asunnon, ole ystävällinen ja ilmoita siitä työntekijälle.

Asuntoja tarjotaan ensisijaisesti työssäkäyville nuorille. Mikäli haluat lisätietoja tai sinulla on kysymyksiä asunnonhausta, ota rohkeasti yhteyttä yhdistyksen toiminnanjohtajaan.


Muita vuokraavia tahoja

Hakemuksen jätettyäsi kannattaa tutustua ja jättää asuntohakemuksia myös muihin asuntoja vuokraaviin tahoihin:

www.hyva.fi (myös opiskelija-asunnot)
www.sato.fi
www.lumo.fi
www.m2kodit.fi
www.realiaasuntovuokraus.fi
www.oikotie.fi
www.etuovi.com
www.vuokraovi.com